Sistem Yönetimi

Huawei

Huawei 1987 yılında merkezi Çin’de olan Şenzen şehrinde, eski bir subay olan Ren Zhengfei tarafından kendisine ait özel bir şirket olarak kurulmuş Çin menşeli ve çok uluslu bir firmadır.

Huawei’yi birçok kişi bir telefon markası olarak bilse de aslında bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen çözüm sağlayıcıları arasında yer almaktadır. Telekom, kurumsal çözümler ve cihazlarla uçtan uca çözüm sunabilen nadir büyük firmalardan biridir. Özellikle Telekom operatörlerine, kurumlara ve son tüketicilere hizmet vermektedir.

 

Dünyanın en büyük 50 telekomünikasyon operatöründen 45'ine hizmet sunan Huawei, müşteri odaklı bakış açısıyla, müşteri ihtiyaçlarına kapsamlı ve hızlı bir şekilde cevap vermektedir.

 

Huawei 140 ülkede gerçekleştirdiği çalışmaları ile ve 150.000 kişilik dev çalışan kadrosuyla, dünya nüfusunun üçte birinden fazlasına hizmet veren ve gittikçe büyüyen yenilikçi bir firmadır.

 

Huawei’yin bir Çin firması olması, ilk başlarda Türkiye’de birçok alıcıyı şüphelendirse de gerek kurulum öncesi gerekse kurulum sonrası desteği, AR-GE’ye ve eğitime(özellikte kendi akademileri ve beraber çalıştığı eğitim ortakları ile Türkiye’de başta Bilge Adam) yaptığı büyük yatırımlar bu düşünceyi çok kısa sürede kırmıştır.

 

Huawei, bugün 14 bölgesel genel merkezde, dünyanın farklı bölgelerine dağılan 28 ortak inovasyon merkezi, 45 küresel eğitim merkezi aracılığıyla, iş ortaklarının ve son kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik ileri teknolojiler geliştirmektedir. 1000’den fazla eğitmenle, 100’den fazla ülkede, 16 ayrı dilde, 1.500’den fazla konuda iş ortaklarına eğitim vermektedir.

 

Huawei Türkiye’de de büyük yatırımlar yapmış hatta bulunduğu bölge itibari ile iş geliştirme açısından çok önemli olarak görmektedir. 2002 yılında Ankara’da hizmete açtığı ofisi ile Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan Huawei, 2007 yılında İstanbul merkez ofisinin yanı sıra İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’da destek ofislerini açarak büyümesini sürdürmüştür.

  

Huawei Türkiye, faaliyetlerine telekomünikasyon sektörüyle ilgili projelerle başlamış ve Türkiye’deki lider sabit hat ve mobil operatörlerle Telekom altyapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalara devam eden Huawei, mobil altyapı ihalelerinde bütün mobil operatörler tarafından tercih edilmenin yanı sıra, lider sabit hat operatörüyle de birçok ulusal iletişim ve geniş bant projesi gerçekleştirmiştir. Huawei Türkiye; Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea, Turkcell Superonline, TeliaSonera Eurasia, Alb Telecom, KKTC Telsim, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Eagle Mobile gibi Türkiye'nin ve bölgenin en büyük telekomünikasyon operatörlerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Türk Telekom’un erişim şebekesinin tek sağlayıcı olan Huawei Türkiye, aynı zamanda Turkcell altyapısının üçte birine hizmet sunmakta ve TeliaSonera’nın bölgedeki tüm müşterilerine hizmet vermesi sağlamaktadır.

 

Huawei, 2012 yılı itibariyle, Ericcsson'u geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi olma ünvanını da hak kazanmıştır.  Şirketin 2010 yılı verilerine göre dünya üzerinde 140 binden fazla çalışanı vardır ve çalışanların yarısına yakını ARGE (Araştırma & Geliştirme) alanında çalışmaktadır. Huawei, 2013 yılında Türkiye’de 100 milyondan fazla  satın almayı ortalama 100 aktif tedarikçiyle ve 15 bölgesel stratejik iş ortağı ile gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

 

Huawei bu kadar tanıttıktan sonra birazda ürün ailesini tanıtalım;

 

 

Ağ Ürün Grupları

Data Center Switchler;

CloudEngine Serileri bu kısımda yer almakta ve maksimum 48Tbps’lık bir switch kapasitesi sunmaktadır. Üzerinde slotlara göre 100GE, 40GE, 10GE ve 1GE’lik seçeneklei ile karşımıza çıkan bu ürünler Maksimum 96 adet 100GE veya 288 adet 40GE veya 1152 1GE port barındırabiliyor. Virtual System (VS), Cluster Switch System (CSS) ve TRILL gibi yeni nesil özelliklerini de kullanmaktadır.

 

 

Campus Switchleri

Geniş S serisi ürünleri bu kısımda en küçük işletmeden en büyük işletmelere kadar birçok çeşidi ile yer almaktadır;

Cluster Switch,  System 2 (CSS2) switch fabric clustering, özellikleri ile beraber 1,5 GB buffera kadar desteği bulunmaktadır. Maksimum 576 x 10 GE port, 96 x 40 GE port veya 96 x 100 GE port ve toplamda maksimum 18 slot ve 12 service slotuna kadar çıkabilmektedir. Switching kapasitesi ise 17.44 Tbit/ s/37.28 Tbit/s’a kadar Forwarding performansı da 9,120 Mpps/12,960 Mpps’lara kadar çıkmaktadır.

 

Routerlar      

NE40E Serisi 1.44Tbps switching kapasitesi ve 800Mbps forwarding throughput’a kadar destek veren bu cihazlar Versatile Routing Platform (VRP) akıllı ve güçlü L3 fonksiyonlar sağlar. Çeşitli trafik sınıflandırma metotlarıyla size en kaliteli ve esnek çalışma yöntemleri sunar.

 

 

Geniş AR Serisi Routerlar ile sizlere Ethernet, E1/T1, xPON, CPOS, WiFi, 3G vb. birçok bağlantı yöntemini aynı anda kullanmanıza olanak tanıyan çeşitli ürünleri bulunmaktadır. 8/12 core CPU, distributed service işlemleri ve nonblocking switching structure yapısı ve Forwarding kapasitesi 4Mpps lere kadar çıkabilen modelleri mevcuttur.

 

Disk Storage Ürün Grupları

OceanStor

OceanStor Storage sistemleri en küçük işletmeden en büyük işletmeye kadar birçok seçenek sunmaktadır. Maksimum 16 controller, Maksimum 3 TB cache ve 3216 disk ile Maksimum 7 PB alan kapasitesi, 192 Fibre Channel veya iSCSI portlar,1 milyon SPC-1 IOPS ve 30,000’den fazla snapshots desteğine kadar çıkabilmektedir.

 

T Series

T series unified storage sistemleri; Huawei ’in hem block hem de File olarak çalışabilen storage ürün ailesidir. Cache kapasitesi 8GB ile 192GB arası, Genişletilmiş cache 1.2TB ile 3.6TB, 8 Gbps FC, 1 Gbps iSCSI, 10 Gbps iSCSI,(TOE), ve 10Gbps FCoE port seçenekleriyle beraber, 276 ile 1440 Diske kadar seçeneklerle beraber size en iyi unified çözümlerini sunmaktadır.

 

Dorado

Dorado serisi ürünleri büyük ölçekli firmalarda yüksek performans ihtiyacı doğan tüm uygulamalar için tamamıyla SSD olarak gelen 600,000 IOPS ve 500μs gibi çok düşük bir latency ile mükemmel bir çözüm diyebiliriz. Port seçenekleri olarak FC, 10GE ve InfiniBand(IB) olarak bandwidth ihtiyacınıza göre belirleyebilirsiniz. SLC SSD’ler ile 20TB’a kadar kullanılabilir disk alanı, eMLC’ler ile 40TB’a kadar kullanılabilir disk alanı oluşturabilirsiniz.

 

Sunucu Ürün Grupları

Rack Server

Bu kadar Network ve Storage ürün ailelerinden bahsederken sunucu ailesinden bahsetmeden olmaz.

Rack tipi ürün ailesi olarak RH serisi ürünleri görmekteyiz. İhtiyaca göre 2,4 ve 8 intel CPU’lu seçenekle ve 16 slota kadar çıkan PCIe slot seçenekleri, Maksimum 128 DIMMs slotu ve 16’ya kadar çıkan HardDisk modelleriyle birçok farklı uygulama ve işletim sitemlerine hizmet verecek şekilde tasarlanılardır.

 

Converged Infrastucture

Tümleşik sistem kısmında E9000 ürünü ile 12U’luk şase içinde 8 Tam Boy veya 16 Yarım Boy sunucu veyahut tam ve yarım sunucu karışımlarından oluşan bir yapıya sahip. Arka bölümde toplam 4 slottan oluşan network bölümü için de 8 farklı HUAWEI CX serisi switch modeli için bulunmakta ve maksimum 15.6Tbps Bandwidth sağlamaktadır.

 

Blade Sunucular

E9000 için tasarlanmış CH serisi sunucular 2 veya 4 CPU,  Maksimum 48 adet DIMMs RAM slotu, Maksimum 4 PCIe x8 FHHL veya Maxsimum2 PCIe x16 FHFL slotları ve Maksimum 15 adet 2,5’’ HDDs seçenekleri ile birçok platforma göre ayrı ayrı tasarlanmıştır. Haliyle her throughput ’a göre mezzanine kartları da bulunmaktadır.

 

 

Huawei ürünleri sadece bu kadar ile kalmamakta ve telekonferans, Enterprise wireless ürünleri, telefonlar,  multi-node sunucular, eSight gibi birçok platformu aynı anda yönettiği yazılımları, Analiz yazılımları, manager yazılımları ve buraya yazamadığım daha birçok ürünü bulunmakta. Hatta sadece Çin’de şatışta olan platformları buraya belirtmedim bile. O yüzden Şenzen’deki ürünleri görmenizi özellikle tavsiye ediyorum. Tüm bu yazdıklarımla ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://www.huaweienterpriseusa.com/system/files/resources/1%20Apr%20Huawei_Prod_portf_2014A.pdf?nid=671


Paylaş :
Eğitim Takvimi | Twitter Eğitim Takvimi | Linkedin Eğitim Takvimi | Facebook